Kaip ir kasmet, mokslo metų dienoms bevejant vienai kitą ir besiartinant taip laukiamoms atostogoms, biliūniečiai, kaip ir tie stropūs bei viežlybi ūkininkai, tik ne rudenį, o gražų birželio aštuntosios vidurdienį rinkosi į gimnazijos aktų salę, kad pašlovintų tuos, kurie visus mokslo metus uoliai krimto mokslus, aktyviai dalyvavo popamokinėje veikloje, bandė save įvairiausiuose projektuose, konkursuose ir tobulėjo tiek fiziškai, tiek dvasiškai, tiek intelektualiai. Gimnazijos direktorė Regina Drūsienė, pradėjusi oficialiąją šventės dalį, apdovanojo mokslo pirmūnus, kurių šiais metais užderėjo gražus pulkas – net 20 . Pagerbti buvo ir pirmūnų tėveliai, ir aktyviai visuomeninėje bei popamokinėje veikloje darbavęsi mokiniai – tokių buvo net 120.
Itin nudžiugino į tradicinę gimnazijos šventę atvykę būsimieji Jono Biliūno gimnazijos auklėtiniai, kurie, jau baigę Antano Vienuolio progimnaziją, nuo rugsėjo pirmosios įsilies į pilnateisių biliūniečių gretas . Su gimnazija juos supažindinti ėmėsi būsimoji pirmaklasių gimnazistų kuratorė Neringa Cimbalistienė, mielai aprodžiusi ir gražiausius šios mokslo įstaigos kampelius, ir slaptas vieteles bei kampelius, kur galima jaukiai įsitaisius pabendrauti, pamedituoti ar šiaip atsikvėpti nuo pertraukų šurmulio. Po tokios pažinties ir Rugsėjo pirmąją bus neabejotinai drąsiau praverti gimnazijos duris.
Pasibaigus oficialiajai daliai, pasidžiaugus puikiais rezultatais, diplomais ir padėkomis, visi sugužėjo į pačią linksmiausią ir laukte lauktą šventės dalį – tradicinę fiestą „KEPAM“. Joje netrūko nei linksmo pasibuvimo drauge, nei sporto varžytuvių, nei vaišių. Gimnazistams susibūrus į dvi komandas, prasidėjo abejingų nepalikusi virvės traukimo rungtis, įrodžiusi, kad ne visada stipriausi yra tie, kurie yra vyresni amžiumi ar fizine jėga. Gimnazijos bendruomenės centro vadovė Genovaitė Tumienė, šiam renginiui rašiusi projektą savivaldybės paramai gauti, ėmėsi gaspadinės pareigų – klojo vaišių stalus, organizavo puikią grilintojų komandą, tad netrukus visus prie kepsninių subūrė gardus kepamų skanėstų aromatas. Smagu drauge pasibūti, dar smagiau visiems kartu – mokytojams ir mokiniams, senbuviams ir svečiams - pasikalbėti, pasidžiaugti dienos gražumu, atsipūsti ir pasijusti vienos motinos -Jono Biliūno gimnazijos – vaikais, kuriuos visus šaukia didysis vasaros nuotykis - didžioji atostogų fiesta.