Išsiilgę naujų kūrybinių patirčių, sausio 19 dieną, penktadienį, į „1 kūrinio galerijos“ atidarymą susirinko nemažas mokinių ir mokytojų būrelis. Šio susitikimo kaltininkė, abiturientė Aistė Mikulėnaitė iš IV d savo tapybos darbą brandino keletą mėnesių. Kaip ir daugelis abiturientų, Aistė šiame gyvenimo etape susiduria su nemenka įtampa bei stresu dėl artėjančių gyvenimo permainų, tad savo vidinius išgyvenimus ji įkūnija į meistrišką tapybos darbą.
Didžiulė žmogaus figūra visais kūno jutimais signalizuoja apie kankinančius pojūčius. Ryškūs, daugiaspalviai (melsvi, žali, rožiniai, raudoni) potėpiai tarsi neuronų trajektorijos klajoja po žmogaus kūną. Įkaitusi nuo įtampos erdvė alsuoja karščiu, abejonėmis, susidūrimais ir iššūkiais. Švelnioje upės tėkmėje, apjuosiančioje pastėrusį kūną, prieš srovę plaukia mielos žuvytės, nešdamos ramybės, užtikrintumo ir pasitikėjimo jausmą, jos turi tikslą. Įsitempusios rankos atveria juodą ertmę žmogaus kūne – baltos, geltonos gėlės veržiasi laukan, skleisdamos tyrumo, tikėjimo ir vilties išraišką. Širdis tarsi mažas, susišiaušęs paukštelis dar plaka nedrąsiai, abejojančiai, tačiau ... tik viena akimirka ir ši nuostabi Liepsnelė pakils į erdvę. Jai nebus baugu plytintys toliai, ji atvira ir pasitikinčia širdimi apskries visą Žemės rutulį. Maži sparnai išsiskleis, o tai, kas atrodė neįmanoma, taps įveikiama.
Nuostabu, kai menas daro stebuklus. Plačios ir unikalios tau kelionės, Aiste, te tavo Liepsnelė niekada tavęs neapleidžia. Kurk ir būk laiminga.
O mieliems žiūrovams linkime klajoti savo kūnų autostradomis/vieškeliais/takeliais ir išveikti/ išbūti savas gyvenimiškas situacijas. Svarbiausia, nesustoti judėti.
Aistė apie save:
„"Menas turi trikdyti laimingus ir paguosti sutrikusius" C. A. Cruz
Ši citata rodo meno vaidmenį pasauliui. Menas, tai išeitis, kuri guodžia sutrikusius, suteikia paguodą ir pabėgimą tiems, kurie patyrė skausmą. Tuo tarpu menas, kuris trikdo, provokuoja žmogų, meta iššūkį įprastiems įsitikinimams ir sampratoms, skatina žiūrovus grumtis su naujomis perspektyvomis. Šios citatos tikslas yra pabrėžti meno galią ir jo reikšmę žmogui.
Savo darbuose dažnai vaizduoju sudėtingas emocijas ir jausmus, šiuo atveju, stresą.
Stresas yra plačiai paplitusi ir dažnai mus slegianti jėga, sukelianti daugybę fizinių ir emocinių simptomų – nuo įtampos ir nuovargio iki nerimo ir depresijos.
Šiuo kūriniu noriu išreikšti streso poveikį mūsų vidiniam pasauliui ir dažnai slegiančius jo padarinius. Pati su stresu nedraugauju. Jei jau jaučiu kaip jis tuoj užsiliepsnos, stengiuosi nukreipti savo mintis kur nors kitur. O jei jau ir užpuola jis tai naudoju jį darbams atlikti. Ironiška, bet aš geriausiai dirbu, kai esu spaudžiama - gal todėl viską palieku paskutinei sekundei.