Studijų pasirinkimas kiekvienam jaunam žmogui yra labai atsakingas ir sudėtingas procesas, todėl tam ruoštis reikia iš anksto: domėtis studijų pasiūla, rinkti informaciją, įvertinti savo turimus talentus ir jų pritaikomumą ateities profesijai, konsultuotis su ekspertais, savo sričių žinovais.  Sausio 18 d. mūsų gimnazijos antrokai kartu su kuratore Migle bei karjeros specialiste Ramune, dalyvavo renginyje „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“ Kaune.
Mugėje švietimo ekspertai pristatė šių ir ateinančių metų valstybinių brandos egzaminų bei priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarką, patarė, kaip sėkmingai planuoti karjerą, atsakė į mokiniams, jų tėvams ir mokytojams rūpimus klausimus. Taip pat buvo kalbama ne tik apie artimiausių metų brandos egzaminus ir priėmimą, bet ir tai, kas svarbu šiųmetiniams II ir I klasių gimnazistams: pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimai, dalykų pasirinkimai planuojant mokytis III gimnazijos klasėje.
Antrokų gimnazistų patirtys įvairios: vieni pasitikrino ir patvirtino žinomas tiesas, kiti gavo daugiau žinių, treti išsigando ir dar labiau susipainiojo. Bet jiems dar daug laiko apsispręsti!
Karjeros specialistė Ramunė ir II kl. kuratorė Miglė