Lapkričio 17 d., penktadienio vakarą, įvyko jau trečiasis kino vakaras mūsų gimnazijoje, suburiantis ištikimų ir susidomėjusių kinu mokinių ir mokytojų bendruomenę. 6 valandų trukmės renginio programa žiūrovams pristatė šį pusmetį sukurtus filmus, įtraukė vakarėlio dalyvius į žaidimą, kurio metu teko čia ir dabar sukurti trumpą filmuką ir pristatė gyvai atliekamos muzikos. Išskirtinis šio kino vakaro akcentas, jog pas mus svečiavosi itin kūrybingi mokiniai iš Vilniaus, Zarasų ir Utenos. Jie ne tik nustebino mus savo sukurtais muzikiniais klipais, bet ir užkūrė mus gyvo garso muzika. Mūsų, anykštėnų, „Trys centai” kompanija sušildė ir užhipnotizavo savo švelniomis ir maloniomis melodijomis. Zarasiškių, Ąžuolo gimnazijos, mokinių grupė privertė mus jaustis, lyg būtume „Velnio akmens“ koncerte. Uteniškis, Adolfo Šapokos gimnazijos mokinys, Gabrielis savo akustinės gitaros akordais privertė mus norom, nenorom dainuoti kartu su juo. Renginio metu pamatėme filmus sukurtus įvairiuose kino edukacijos projektuose ir savo malonumui kurtų filmų parodijų. Puikus to pavyzdys buvo I-kų gimnazistų: J. Rulevičiaus ir M. Gogelio sukurta 3 dalių filmo „Openheimer” parodija. Ši įtaigiai suvaidinta situacijų komedija susilaukė daug nuoširdaus juoko ir aplodismentų. Jaunieji šio vakaro kino kūrėjai pasakojo filmų kūrimo istorijas, iššūkius, kuriuos jiems teko įveikti bei smagius kūrybinius įvykius. Visiems užteko erdvės pokalbiams, šokiams, diskusijoms, žaidimams ir gerai nuotaikai.
Atsiliepimai apie šį „Kino vakarą“ - labai pozityvūs ir net iškilo klausimas: „Kada kitas kartas?“. Į jį mes atsakysime pavasarį. Šis kiną mylinčių mokinių organizuotas renginys jungia mūsų bendruomenę, jame pajuntame, jog mokykla yra jauki ir draugiška mums, skatina mus kurti bei savo kūryba dalintis.
Itin džiugiu, jog tokie vakarai gimsta susibūrus nuostabiai komandai: @TomasŽąsinas, @UgnėPelėda, @GabijaTylaitė, @BenasDavainis, @ElžbietaBugailiškytė, @MartynasŽemaitis, @EdvinasBabelis, @IzabelėTamoliūnaitė, @MatasJurkėnas, @RenataMiškinienė ir kiti.