Spalio 17-19 dienomis gimnazijoje vyko Vokiečių kalbos dienų renginiai. Jų tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vokiečių kalbos teikiamas galimybes, jos reikšmę ir naudą.
Vokiečių kalba nuo senų laikų neatsiejama nuo Lietuvos švietimo, kultūros ir verslo. Pastaraisiais metais juntamas augantis susidomėjimas vokiečių kalba darželiuose, mokyklose ir suaugusiųjų mokyme.
Mes taip pat esame neabejingi vokiečių kalbai, kuri vaidina didelį vaidmenį Lietuvos švietimo, kultūros, verslo ir kitose gyvenimo srityse, todėl labai entuziastingai jungiamės prie Vokiečių kalbos dienų iniciatyvos.
Antradienį gimnazijoje per ilgąsias pertraukas skambant vokiškai muzikai vyko vokiečių kalbos žinių mugė ,, Deutscher Markt“.
Gimnazijos antro aukšto fojė veikiančiose stotelėse mokiniai ir mokytojai galėjo pasitikrinti vokiečių kalbos žinias ir žinias apie Vokietiją bei vokiškai kalbančias šalis.
Taip pat vyko integruotas vokiečių kalbos ir dailės projektas ,, Architektūros ir dizaino mokykla ,, Bauhaus“ Jono Biliūno gimnazijoje“. Gimnazistai padedami dailės mokytojos Dalios Kisielės susipažino su 1919 - 1933 m. veikusia Bauhaus mokykla , pagrindiniais jos meniniais stiliais, gamino koliažus ,,Miesto fragmentas pagal Bauhaus-ą“, surengė jų pristatymą.
Vokiečių kalbos ir technologijų integruotame projekte ,, Deutsche Spezialitäten“ pirmokai gimnazistai su technoligijų mokytoja Genute Tumiene gamino vokiečių tradicinį pyragą ,, Kirschkuchen“ ir jį degustavo.
Prie renginių organizavimo prisidėjo ir MEPA projekto jaunesnieji ambasadoriai, kuriems vadovauja mokytoja Almyra Sabaliauskaitė.
Vokiečių kalbos dienų renginius įamžino antrokės gimnazistės Kamilė ir Izabelė. Jos sukūrė filmuką. Jis bus pristatytas interneto svetainėje vokiškai.lt, gimnazijos tinklapyje.